Előzetesben a halálkamionos tragédia ötödik gyanúsítottja

Fotó: AFP / DIETER NAGL

-


Elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság a 71 menekült halála miatt őrizetbe vett ötödik embercsempész előzetes letartóztatását is.

A Kecskeméti Törvényszékre hivatkozva az MTI azt írja: a 24 éves bolgár férfi megalapozottan gyanúsítható bűnszervezetben, a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével.

A több mint két órán át tartó zárt tárgyalás végén Zsebők Krisztina bíró a határozat indokolásában kifejtette, hogy a gyanúsított esetében tartani kell a szökés, elrejtőzés, az eljárás jogellenes befolyásolása és a bűnismétlés veszélyétől is.

Az előzetes letartóztatást egy hónapra rendelte el a Kecskeméti Járásbíróság. A tárgyalásról már bilincsben elvezetett gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen.

Csütörtökön a délelőtti órákban az osztrák A4-es autópályán egy teherautóban fedezték fel a holttesteket. A 71 migráns feltehetően Szíriából érkezett, halálukat valószínűleg fulladás okozta.

A magyar hatóságok a szerb határ közelében még aznap elfogtak négy gyanúsítottat: egy 27 éves afgán, valamint egy 29, egy 30 és egy 50 éves bolgár férfit. A szombat este elfogott bolgár férfi az ügy ötödik gyanúsítottja.

A Kecskeméti Járásbíróság szombaton helyezte előzetes letartóztatásba a már korábban őrizetbe vett embercsempészeket.