Előzetesben a gyermeke megölésével gyanúsított nő

Fotó: Adrián Zoltán

-

Az intézkedés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbeztek.


Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság a nőt, aki a gyanú szerint vasárnap Cegléden olyan súlyosan bántalmazta másfél éves kisfiát, hogy már nem lehetett megmenteni a gyermek életét – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője. Gyugyi Csilla szerint az egy hónapra elrendelt kényszerintézkedés nem jogerős, mert a gyanúsított, illetve a védője is fellebbezett.

A 31 éves nő élettárásával két kisgyermeket nevel, a harmadikat most várják (a gyanúsított hét hónapos terhes). A családfő elvesztette a munkáját, ezért alkalmi munkákból éltek, gyakran megélhetési gondokkal küszködtek. A viták, veszekedések és a mindennapok gondjai miatt a nő sokszor ideges és türelmetlen volt a gyerekeikkel is.

Október 30-án reggel a másfél éves kisfiú hosszasan sírt, kiabált, az anyja pedig nem tudta lecsitítani. A nő az egyre hangosabban síró gyermeket többször felemelte és nagy erővel a földhöz csapta. A kisfiú a fejét ért sérülések következtében meghalt. Bár a gyanúsított mentőt hívott, és a helyszínre érkező mentősök azonnal megkezdték a kisgyermek újraélesztését, gyors és szakszerű munkájuk nem járt sikerrel.


Rossz állapotban

A nő ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult eljárás. A nyomozási bíró az ügyészségi előterjesztéssel egyetértésben a bűncselekmény kimagasló tárgyi súlya, illetve a szökés, elrejtőzés veszélye miatt döntött az előzetes letartóztatás mellett – mondta Gyugyi.

Ügyvédje korábban azt mondta az Origónak, hogy védence rossz pszichés állapotban van, és korábban egyik gyermekét sem bántotta. Finta Eszter szerint a nő tettének nem volt előzménye, korábban nem kezelték pszichiátrián, és nem volt agresszív.

Finta szerint több dolog állhat a gyilkosság mögött, például a szülési utáni depresszió, a terhesség miatti hormonális változások, valamint az, hogy a család rossz anyagi körülmények között élt.