Előzetesben a férfi, aki rágyújtotta a házat a nagyanyjára

-

A 24 éves, sopronkövesdi férfi megpróbált megszökni, de a nyomozók hétfőn megtalálták. Emberölés kísérlete miatt folyik ellene eljárás.


Előzetes letartóztatását rendelte el a Győri Járásbíróság annak a sopronkövesdi 24 éves férfinak, aki bosszúból felgyújtotta nagyanyja házát – írja a Kisalföld című lap. A megyei rendőr-főkapitányság emberölés kísérlete, illetve rongálás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást T. Ferenc ellen.

A férfi a gyanú szerint még tavaly augusztus 27-én éjszaka gyújtott tüzet egy sopronkövesdi lakóház ajtajában, aminek következtében leégett a ház tetőszerkezete és az épület nagy része is. A ház tulajdonosát a lánya ébresztette fel éjszaka, hogy tűz van az előszobában. Megpróbálták eloltani a tüzet, de ez nem sikerült, így kimenekültek a lakásból.

A 60 éves sértett a tűz után észrevette, hogy a nagykapu zárja megsérült és a hátsó udvaron lévő tárolóból eltűnt egy benzinnel megtöltött kanna, illetve a kaputól nem messze egy öngyújtót is felfedezett. Az eljárás során került a nyomozók látókörébe T. Ferenc, a sértett unokája, de ő ismeretlen helyre távozott, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. A nyomozók 2016. január 25-én, Tatán fogták el a férfit, aki elismerte a bűncselekményt.