Előzetesbe került a Pásztor Istvánt leköpő nő

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a nőt, aki május elején a Kossuth téren leköpte Pásztor Istvánt a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét a Gaudi-Nagy Tamás volt jobbikos képviselő által szervezett tüntetésen.


A 41 éves nőt május 9-én állították elő, akkor azonban a bíróság úgy döntött, hogy szabadlábon védekezhet, most viszont mégis elrendelték az előzetes letartóztatását - írta a Magyar Nemzet a HírTV-re hivatkozva szerdai számában. Ennek oka, hogy az ügyészi fellebbezést a másodfokú bíróság megalapozottnak találta, és az eredeti indítványnak megfelelően a szökés, az elrejtőzés, a bizonyítás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a gyanúsított előzetes letartóztatását - nyilatkozta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.


A nő azon a tüntetésen vett részt, amelyet a volt jobbikos képviselő, Gaudi-Nagy Tamás szervezett az Országház elé. A vajdasági politikus az új parlament alakuló ülésről távozott, amikor a téren a földtörvény ellen tüntetők körülvették és a nő leköpte a VMSZ elnökét. Az ügyben megszólalt többek között Áder János államfő is, aki megkövette Pásztor Istvánt és szigorú állami fellépést sürgetett. A Jobbik elhatárolódott az esettől, Morvai Krisztina az EP-listavezetőjük viszont bejelentette, hogy az ő szakértőjeként dolgozik tovább Gaudi-Nagy Tamás.