Rossz irányba fordult a pancser embercsempész

-

Könnyű pénzt ígért a migránsok fuvarozása, de nem ártott volna egy GPS, hogy ne a határátkelő, hanem Ausztria felé induljon 29 emberrel a kisbuszban. Most előzetesben várja az eljárás végét.


A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a hétvégén előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a szerb állampolgárt, aki 29 migránst szeretett volna Ausztriába szállítani, de eltévedt, ezért egyenesen a hatóságok karjába futott – írja honlapján az ügyészség. A gyanú szerint a gyanúsított ismeretlen személyek megbízásából elvállalta, hogy ezer euróért egy kisbusszal Ausztriába viszi a korábban már Szerbiából Magyarországra átcsempészett migránsokat.

A gyanúsított péntek éjszaka lépett be Magyarországra, és leparkolt az előre megbeszélt helyen, miután megvette a szükséges autópálya-matricákat is. A megállapodásnak megfelelően rövid idő elteltével a gépkocsiba felvette az embercsempészek által a zöldhatáron átjuttatott 17 szír és 12 iraki állampolgárt.

Az autópályán azonban Budapest helyett Röszke irányába indult el, mivel eltévedt. A határátkelőhelyen a rendőrök ellenőrizték a kisbuszt, a gyanúsítottat és a migránsokat előállították. Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Szegedi Járási Ügyészség felügyelete mellett.