Előzetes helyett házi őrizetet akar a törökszentmiklósi drogdíler

-

Még sok tanút kell kihallgatni, ezért a bíróság elrendelte a 39 éves törökszentmiklósi férfi előzetes letartóztatását. A döntés nem jogerős, mert a gyanúsított és védője inkább házi őrizetet kért az előzetes helyett.


Elrendelte a törökszentmiklósi kábítószerüggyel kapcsolatban meggyanúsított férfi előzetes letartóztatását egy hónapra a Szolnoki Járásbíróság - közölte a Szolnoki Törvényszék szóvivője, Papp Judit. A döntés nem jogerős.

A szóvivő azt mondta, a férfi az ügyészi indítványban foglaltak szerint azzal gyanúsítható, hogy 2016-ban úgynevezett kristály és herbál kábító hatású anyagot hozott forgalomba, plusz január 28-án több embernek pentadron tartalmú port adott át, amelytől a szerhasználók eszméletlen állapotba kerültek. Két terhes nő is drogozott - a császármetszés ellenére az újszülöttek meghaltak. A kábítószert használók egyre rosszabb állapotban vannak.

A nyomozók a 39 éves gyanúsított lakóhelyén marihuánát is lefoglalt. A többi között azért rendelték el az előzetes letartóztatását, hogy ne befolyásolhassa a kihallgatandó tanúkat. A gyanúsított, illetve védője házi őrizetet kért, ezért nem jogerős a bíróság döntése.