Előzetesben a kábítószertermesztők

Fotó: Europress/AFP/Luis Robayo / Europress/AFP/Luis Robayo

-

Marihuánaültetvényeket számolt fel a rendőrség Mányon, illetve Noszvajon.


A marihuána átvétele közben értek tetten Mányon egy budapesti és egy fóti férfit. A rendőrök a férfiak igazoltatásakor és járművük átvizsgálásakor négy csomagban körülbelül 500 gramm növényi törmeléket találtak, továbbá a termesztéséhez szükséges eszközök, vegyszerek, számlák is előkerültek.

Ezután házkutatást tartottak a mányi házban, ahol egy professzionálisan felszerelt ültetvényt találtak. A lakóház tetőterében fóliafülke, a melléképületben pedig szellőzőrendszerrel, lámpákkal felszerelt ültetvény volt. A házban elfogták a növények gondozásával megbízott 32 éves mányi férfit is.

Az elfogott férfiak Noszvajon is működtettek egy ültetvényt. Ott a ház pincéjében 240 tőből álló, világító-, szellőztető- és öntözőrendszerrel felszerelt ültetvényt találtak, és elfogták a gondozást végző 25 éves budapesti férfit.

A rendőrök a két helyszínen 1,5 kilogramm kábítószert foglaltak le, a négy férfit kihallgatták, majd kezdeményezték hármójuk előzetes letartóztatását, ezt az illetékes bíróság pénteken elrendelte.