Először zsűrizi magyar a világ legjobb bűvészeit

Fotó: Saint-Germain-en-Laye, Musée Municipal - Hieronymus Bosch: A bűvész / Saint-Germain-en-Laye, Musée Municipal - Hieronymus Bosch: A bűvész

-

Hajnóczy Somát kérték fel, hogy zsűrizzen a Bűvészet Olimpiáján.


Hajnóczy Soma kétszeres magyar bűvész világbajnokot kérte fel a Fédération Internationale des Sociétés Magiques a bizottság egyik tagjának. Hajnóczy Soma 2009-ben nyerte el a világbajnoki címet, színpadi általános bűvészet kategóriában és a bajnokság abszolút nagy díjas bűvésze is ő lett.

Hajnóczy alig akarta elhinni, hogy őt kérték fel erre a feladatra. Mint mondta, azonnal vállalta a zsűrizést, ami hatalmas megtiszteltetés és nagy felelősség is egyben. "Nem lesz könnyű dolgom, mert több ismerősöm indul a versenyen, köztük két magyar bűvész is Kőhalmi Ferenc és Nagy Csaba" - nyilatkozta a kétszeres magyar bajnok.

Idén Riminiben tartják a Bűvész Világbajnokságot, csaknem 200 versenyző 8 kategóriában méri majd össze a tudását. A zsűri szigorú pontozási rendszer alapján értékeli a versenyzőket. Pontozzák a bűvészek kézügyességét, kreativitását, egyediségét, kommunikációját, kapcsolatteremtését a közönséggel.

A bűvészek számára ez a legnagyobb kihívást jelentő verseny, a Bűvészet Olimpiájának is nevezik, 1948 óta rendezik meg, három évente.