Először vezetett autót a végtag nélküli férfi Amerikában

-

Szájjal, illetve a vállához rögzített rudakkal tudta irányítani a speciális autót.


Az, hogy végtagok nélkül született, nem akadályozta meg Nick Vujicicot abban, hogy többet érjen el, mint a legtöbb ember – írja a Mashable.com. A 32 éves motivációs előadót a TLC csatorna dokumentumfilmjében mutatták be. A férfi a filmben beszél küzdelmeiről és családjáról – a férfinek felesége és egy kétéves fia is van –, valamint arról is, hogy életében először autót is tudott vezetni.

„Gyerekkorom óta arra vágytam, hogy olyan életet éljek, mint bárki más” – mondta Nick a film előzetesében. A szüleitől nagyon sok támogatást kapott. A férfi Melburne-ben nőtt fel, de már Californiában él. Egy amerikai cég hozott létre számára egy olyan autót, amelyet ő is tud vezetni szájjal és különböző rudakkal.

„El sem hiszem, hogy vezetek” – lelkendezett a férfi. A felesége pedig annak örült, hogy végre sminkelhet az anyósülésen. A videót itt tudja megnézni.

Vujicic egyébként világszerte tart előadásokat, hogy motiválja az embereket, Magyarországon is többször járt már. 17 éves korában hozta létre az Élet végtagok nélkül elnevezésű nonprofit szervezetet. „Azt mondom az embereknek, hogy ne adják fel. A csodára szoktunk várni, de a csoda soha nem jön. Többször kívántam, bárcsak másmilyen lenne az életem. De azért a tudatért megéri élni, hogy valakinek én lehetek a csoda. Nem vagyok szuperhős. Arra összpontosítok az életben, ami a legfontosabb.”