Először túlélte a zuhanást a Niagara-vízesésen, másodjára nem sikerült

Fotó: AFP / DON EMMERT

-

Meghalt Kirk Jones, aki 2003-ban lezuhant a Niagara-vízesésen, és túlélte. Idén is megpróbálta, ez viszont már nem sikerült neki.


Kirk Jones volt az első ember, aki túlélte, hogy védőfelszerelés nélkül lezuhant a Niagara-vízesésen. Bár Jones akkor karcolásokkal és zúzódásokkal megúszta a mutatványt, pénzbüntetést kapott, és kitiltották Kanadából. Nem sokkal később azt mondta, soha többé nem tenne hasonlót. Bár a családja szerint csak a komolytalansága miatt ugrott le, Jones azt mondta később, hogy végezni akart magával. Az ABC interjút is készített vele, azt mondta, zuhanás közben hihetetlen nyomást érzett a fején, és nagyon fájt neki, amikor az alján egy gránitlapba csapódott.
Idén viszont megint megpróbálkozott vele, ezúttal egy felfújható gumilabdában - írja a BBC. Ezt már nem sikerült túlélnie: a labdát a vízesés alján, holttestét pedig 19 kilométerrel odébb találták meg. A New York-i rendőrség megerősítette, hogy valóban Kirk Jones testéről van szó, aki április 19-én próbálhatta meg ismét a mutatványt.