Először szerepel Simicska a 100 leggazdagabb listáján

Forrás: MTI / VS.hu

-

Rajta kívül sok olyan személy is felkerült, akik állami megrendeléseknek köszönhetik vagyonukat.


A napi.hu ebben az évben is kiadja a 100 leggazdagabb magyar listáját. Azt egyelőre nem árulták el, hogy a listát továbbra is Csányi Sándor vezeti-e, azt azonban igen: a listán szereplők összvagyona 2600 milliárd forint, a bekerüléshez pedig 6 milliárd kell, amely 700 millió forinttal több, mint tavaly.


Noha a kormányzati szimpátia 2014 nyarán nagyot változott, sokak kiestek az állami megbízások elnyerői közül, sok mindenre fény is derült; láthatóvá vált több, korábban homályban lévő cégszerkezet, tulajdonosi háttér – írja a lap.

A lista tucatnyi új szereplője között ott van Simicska Lajos is, aki idáig az egyik nagy hiányzó volt. A napi.hu Simicskáról azt írja: „a korábbi években vállalkozásai átlátható és egyértelmű tulajdonosi szerkezetének hiánya miatt maradt ki összeállításunkból”.

Új szereplője a listának Simicska üzlettársa, Nyerges Zsolt is, akinek az érdekeltségébe tartozik a Class FM-et üzemeltető Advenio Zrt. és a közterületi reklámhelyeket értékesítő Publimont Zrt, valamint ezen kívűl mezőgazdasági vállalkozásban is van tulajdona.

Az elektronikus útdíjrendszer, a a Hu-Go nyertesei is felkerültek a listára: a Kertész-testvérek (Attila és Viktor) 27 milliárdos vagyonnal a 23. helyen kezdtek, ők az ARH Zrt. tulajdonosai, míg az i-Cell-tulajdonos Emőri Gábor 22 milliárddal a 32. helyen lépett be az élmezőnybe.

Felkerült a listára a magyar energiakereskedelemben tevékenykedő MET-Holding részvényeinek 24,67 százalékát birtokló Lakatos Benjamin is.

A listán szereplőkről bővebben a napi.hu-n olvashat.