Először nyert Ligakupát a DVTK

Fotó: MTI / MTVA / Illyés Tibor / MTI / MTVA / Illyés Tibor

-

HÁTTÉR

1980 óta első trófeáját nyerte a Diósgyőr, tizenötmillióval gazdagodott a klub.


A Diósgyőr labdarúgócsapata története során először hódította el a Ligakupát, mivel kedden a Miskolcon rendezett döntőben 2-1-re legyőzte a Videotont. A diósgyőriek sikerükkel 15 millió forintos pénzjutalomban részesültek, míg a negyedik végső sikerükre hajtó, de végül vesztes székesfehérváriak hatmillióval gazdagodtak. A piros-fehérek 1980 óta első trófeájukat nyerték.

Ligakupa, döntő:

Diósgyőri VTK-Videoton FC 2-1 (2-0) Miskolc, 6000 néző, v.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Kostic (8.), Futács (12.), illetve Juhász (69.). Sárga lap: Husic (83.), Rados (86.), illetve Nikolics (24.), Gomes (63.), Zé Luís (89.), Juhász (91.) Óvatosan kezdtek a csapatok, ennek ellenére a Diósgyőr Futács Márkó sarkazása után Zoran Kostic góljával vezetéshez jutott, sőt rögtön meg is duplázta az előnyét, mert Futács is betalált. A biztos vezetés birtokában kissé visszaállt a Diósgyőr, de gyors ellentámadásai veszélyesek voltak, ilyenből akár újabb gólt is szerezhetett volna. A fordulást követően a Videoton mindent megtett az egyenlítésért, nagy lendülettel és elszántsággal küzdött, és több nagy helyzet után, bő húsz perccel a meccs vége előtt Juhász Roland szépített. A hajrában mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, de mindkét kapus állta a rohamokat, így nem született újabb gól.


A Ligakupa eddigi győztesei

2008: Fehérvár FC 2009: Fehérvár FC 2010: Debreceni VSC 2011: Paksi FC 2012: Videoton FC 2013: Ferencváros 2014: Diósgyőri VTK Összesen: 3: Videoton FC 1: Debreceni VSC, Paksi FC, Ferencváros, Diósgyőri VTK