Először lőtték Szíriát az oroszok egy tengeralattjáróról

-

Fegyverraktárakat, robbanó eszközöket gyártó üzemet és olajipari létesítményt találtak el. Közben meglett a török határ közelében lelőtt orosz vadászgép fekete doboza.


Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közölte, hogy a Rosztov nevű tengeralattjáróról, a Földközi-tengerről indították a Kalibr típusú fegyvert, amely sikeresen eltalálta a kijelölt célpontot Rakkában, az Iszlám Állam központjában. Szerinte igen komoly károkat sikerült okozni fegyverraktárakban, egy robbanó eszközöket gyártó üzemben és olajipari létesítményekben.

A keddi támadásokban Tu-22 típusú bombázó repülőgépek is részt vettek, amelyek az utóbbi három nap alatt 60 bevetést teljesítettek Szíriában. A bombázókat védelemként vadászgépek kísérték. A cirkáló rakétának is nevezett robotrepülőgép bevetéséről előre értesítették Izraelt és az Egyesült Államokat - mondta.

A miniszter azt is bejelentette, hogy a szíriai kormányerők elfoglalták azt a területet a török határ közelében, ahol november 24-én egy török harci repülőgép lelőtt egy orosz vadászbombázót. A csapatok megtalálták a gép fekete dobozát. Putyin utasítást adott arra, hogy az adatrögzítőt külföldi szakértők jelenlétében nyissák ki és vizsgálják meg.