Először kapott ki a Fradi, de ez még beleférhet

-

A Ferencváros női kézilabdacsapata vereséggel kezdte a középöntőt, miután az I. csoport első fordulójában 23-21-re kikapott a Rosztov Don otthonában.


Az orosz csapat egyedüli hibátlanként jutott tovább a középdöntőbe, amelyet így nyolc ponttal kezdett és a remekül védő egykori győri Lunde vezérletével szinte végig a kezében tartotta a Fradi elleni meccset is. Volt pillanat, amikor Elek Gábor csapatának komolyabb esélye volt a Rosztov ellen, de a hazaiak ilyenkor mindig villantak egyet, és végül behúzták a kötelezőnek számító győzelmet. A Fradi elveszítette veretlenségét a BL-ben, de még így is 7 pontja van, és elvileg a legnehezebb meccsén van túl a csoportban.


Elek Gábor a vereség és a gyenge helyzetkihasználás miatt csalódottan nyilatkozott a lefújást követően a mérkőzést közvetítő Sport Televíziónak. „A hazai pálya is segítette az önmagához képest gyengébben teljesítő orosz csapatot, de nem a játékvezetésre utalok, hanem a megszokott környezetre. Mi sajnos nem tudtunk úgy koncentrálni, ahogyan kell, sok buta, taktikai jellegű hibát követtünk el. Pontosabban kellett volna játszanunk, annak viszont örülök, hogy volt tartásunk, és ezzel a nagyon rossz játékkal is pariban tudtunk lenni ellenfelünkkel."


Az edző elárulta: szokatlan érzés számukra a vereség, mert az FTC az augusztus végén rendezett hazai Szuperkupa-mérkőzés óta nem kapott ki. „Vissza kell állnunk arra a koncentrációs szintre, amelyen az előző félévben voltunk, és kell még egy nagyon pici idő számunka.”

Az FTC jövő szombaton a norvég Larvikot fogadja.


Női BL, középdöntő, I. csoport, 1. forduló:

Rosztov-Don - FTC-Rail Cargo Hungaria 23–21 (13–11)