Először csapott le Izraelben az Iszlám Állam

Fotó: AFP / JACK GUEZ

-

Az arab férfi apja felismerte a merénylőt, úgyhogy ennek alapján indult a hajtóvadászat Tel-Avivban. A támadásban ketten meghaltak, többen súlyosan megsebesültek.


Ketten meghaltak, tízen megsebesültek péntek délután Tel-Avivban egy bárban történt lövöldözésben – közölte az izraeli katonai rádió. Az egyik televíziós csatorna közlése szerint egy biztonsági kamera által készített, több televízió által bemutatott felvétel alapján Izrael egyik arab lakosa a továbbra is szökésben lévő merénylőben fiát ismerte fel, és értesítette a rendőrséget.A hatóságok házról házra kiterjedő hajtóvadászatot indítottak a merénylő elfogására Tel-Avivban, behatolnak a gyanús lakásokba, ahol feltételezésük szerint menedéket találhatott a terrorista. Egy rendőri egység átvizsgálta az elkövető észak-izraeli otthonát.

A biztonságiak úgy vélik, hogy a már ismert személyazonosságú férfi – Izraelben először – az Iszlám Állam nevében követte el a két emberéletet kioltó kávéházi lövöldözést.

A rádióban megszólaló egyik szemtanú elmondta, hogy a zsúfolt bár üvegfala előtt megállt egy harminc év körüli, fekete hajú férfi, elővette fegyverét, majd lőni kezdte a bent tartózkodókat. Két sebesült meghalt a helyszínről történt elszállítása közben, több sebesültet pedig kórházba szállítottak. Néhányuk állapota súlyos.