Eloltották a tüzet a Soroksári úton, újból megindult a forgalom

-

Eloltották azt a tüzet, amely egy autószerelő-műhelyben keletkezett szerdán Budapesten, a Soroksári úton. Mindkét irányban megindult a forgalom a Koppány utca és a Kén utca között, a HÉV is újra teljes útvonalán jár.


A BKK a Facebook-oldalán jelezte, hogy a tűz miatt korábban elterelt 23-as, 54-es és 55-ös autóbusz mindkét irányban az eredeti útvonalon közlekedik. A H6-os HÉV - amely helyett pótlóbuszok vitték az utasokat Közvágóhíd és Pesterzsébet-felső között - ismét teljes útvonalán jár.


A 80 négyzetméteres műhelyben kitörő tűzben tizenöt javításra váró autó égett ki vagy rongálódott meg. Négy ipari palackot hoztak ki a tűzoltók, ezek közül egy gázpalack volt, amelyet ki kellett lőni, hogy ne robbanjon fel. Ezt a rendőrség mesterlövészei végezték el. A a tüzet sikerült eloltani, szerencsére nem sérült meg senki. A baleset okát vizsgálja a katasztrófavédelem.

A Mávinform azt közölte, hogy a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalon a Soroksári úton kigyulladt autószerelő műhely oltása miatt a katasztrófavédelem lezárta a vasúti pályát. Az utasokat pótlóbuszok viszik a ferencvárosi állomástól Soroksárig jelentős, 50-60 perc késéssel.