Előkerültek a vasárnap lezuhant indonéz gép roncsai

-

Megtalálták a mentőcsapatok az 54 emberrel a fedélzetén előző nap eltűnt indonéz repülőgép roncsait hétfőn Pápua tartományban.


Továbbra sem tudni, hogy vannak-e a szerencsétlenségnek túlélői. A roncsot egy kutató-mentő repülőgépről fedezték fel a levegőből azután, hogy a sűrű dzsungel borította hegyvidéki terület lakói értesítették a mentőszolgálatot arról, hogy láttak egy repülőgépet alacsonyan elszállni a térség felett, majd lezuhanni a dzsungelben. A mentőszolgálat megpróbálja megközelíteni a baleset helyszínét.


A Trigana Air Service légitársaság belföldi útvonalon közlekedő ATR42 típusú repülőgépe Indonézia keleti részén zuhant le, mintegy 12 kilométerre Oksibil várostól, rossz időjárási körülmények között.

A járat öttagú személyzettel és 49 utassal a fedélzetén a tartományi főváros, Jayapura repülőteréről a mindössze 50 percre lévő Oksibilbe tartott. Az utasok között volt négy gyerek, köztük két csecsemő is. Helyi sajtóértesülések szerint az utasok mindegyike indonéz állampolgár.

Oksibil körzetében erős szél, köd és heves eső volt, amikor mindössze néhány perccel a leszállást megelőzően megszakadt az összeköttetés az ATR 42-es típusú, 27 éves repülőgéppel.