Előkerült egy elrabolt Chibok-lány

Fotó: Getty Images / Dan Kitwood

-

Egy Kamerunban tervezett öngyilkos merénylet előtt feladta magát a tinédzser. Két évvel ezelőtt az északkelet-nigériai Chibok városának lányiskolájából több mint 200 diákot rabolt el a helyi terrorszervezet, a Boko Haram, amely ismeretlen helyere hurcolta őket, és terrortámadásoknál veti be a lányokat.


A Nigériával szomszédos Kamerunban most egy tizenéves lány adta fel magát egy öngyilkos merénylet előtt, azt állítva, hogy egyike az elrabolt lányoknak - tudósított róla az AP amerikai hírügynökség. A 15 év körüli gyerek az előtt gondolta meg magát, hogy kioldotta volna a bombát. Egy kameruni önvédelmi csoport vezetője szerint a lány kimerült, alultáplált és pszichikailag elgyötört.

A Boko Haram egyik videóján több tucat Chibok-lány látható, aki elkötelezi magát az Iszlám Állam nevű dzsihádista terrorszervezet mellett. A 200 lány többségének a sorsáról semmit sem lehet tudni, csak feltételezhető, hogy egy részüket kényszerítették, hogy a fegyveresekhez menjenek feleségül, a többieket pedig öngyilkos merényletekben áldozzák fel.