Elő az esernyőkkel: rengeteg eső esik a héten

Fotó: Pixar

-

Főként szerdán és a hétvégén számolhatunk vele a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint.


Kedden a nap nagy részében erősen felhős lesz az ég, majd estétől még több felhő érkezik térségünkbe. Estig csak elszórtan lehet eső, záporeső; aztán éjjel kiterjedt esőzés kezdődik. A déli szél többfelé megerősödik, nyugaton viharossá fokozódik. Reggel 4, délután 13 fok körül alakul a hőmérséklet. Kora tavaszias idő lesz.


Szerdán borult idő lesz, országos esőre számíthatunk. Több helyen jelentős (20-40 mm) mennyiségű esőzés várható. A reggeli óráktól kezdve északnyugatira fordul a szél és egyre inkább viharossá fokozódik. A bezúduló hideg levegő hatására a hegységeinkben havas eső, hózápor is kialakulhat délutántól. Napközben szinte semmit sem emelkedik a hőmérséklet: reggel és délután is 6-7 fokot mérhetünk. Erős hidegfront érkezik.

Csütörtökön nyugat felől csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. A légmozgás mérséklődik, egyúttal délnyugatira fordul. 5 és 10 fok között alakul a csúcsérték. Pénteken nyugat felől csökken a felhőzet, többfelé kisüt a nap. A légmozgás mérséklődik, egyúttal délnyugatira fordul. 5 és 10 fok között alakul a csúcsérték.

A hétvégén marad a változékony, csapadékos idő. A gyakran borult égből mindkét nap több helyen fordul elő eső, zápor. Kiadós csapadékra is esély van. Az Északi-középhegység térségében ismét lehet havas eső, hóesés. Általában 4 és 9 fok között valószínű a hőmérséklet, de ÉK-en ennél is hidegebb lehet.