Élő adásban támadta meg a cápa a világbajnok szörföst

-

A ragadozó a víz alá próbálta húzni Mick Fanningot, a dél-afrikai J-Bay Openen, a bajnokságot, és így a támadást is közvetítette a televízió. Az ausztrál épp a hullámra várt a döntőben, amikor az emberekre a legnagyobb veszélyt jelentő nagy fehér cápa felbukkant mögötte. Az adást végignézte a szörfös édesanyja is.A háromszoros világbajnok Fanning az utolsó pillanatban észrevette a cápát, mint utólag elmesélte, az az érzése támadt, hogy van valami mögötte. A cápa a szörföt a lábához rögzítő kötélnél fogva megpróbálta a víz alá húzni, de Fanning többször ráütött, aztán, amikor a kötél elszakadt, úszni kezdett. „Vártam, hogy mikor mar belém”, mondta. Úszás közben kiabálva figyelmeztette a szintén ausztrál Julian Wilsont, a másik döntőst, hogy vigyázzon.

A szörfösöket egy jet ski vette fel, és vitte ki a partra. A döntőt elhalasztották, az első díjat pedig megosztva kapta meg a két versenyző.

„Azt hittem, meghal”, mondta Fanning édeanyja, aki élő adásban nézte a bajnokságot és a támadást, és aki a másik fiát, Seant 17 évvel ezelőtt autóbalesetben veszítette el.

A 11-szeres világbajnok szörfös, Kelly Slater az Instagramon fejezte ki örömét, hogy Fanning karcolásokkal megúszta a támadást. A bejegyzés szerint egy drón által készített felvételen már a negyeddöntők alatt is látszott a cápa a vízben.