Figyelem! Felnőtteknek szóló tartalom.

Elmúltam 18 éves, Belépek. Még nem vagyok 18 éves.

Élő adásban lőtték le a riportert és az operatőrt – megrázó videó

-

Alison Parker riporter és Adam Ward operatőr halt meg Virginiában, egy interjú közben nyitottak rájuk tüzet egy plázában. A támadó a tévétársaság korábbi riportere volt, akit kirúgtak. A támadás után a férfi öngyilkos lett, miután a rendőrségi üldözésben karambolozott.


A támadás helyi idő szerint reggel 6.45-kor történt egy népszerű bevásárlóközpontban, a Bridgewater plázában, Monetában. A tévénézők - a kollegákkal és hozzátartozókkal együtt - élőben nézték végig, ahogy rálőnek a WDBJ csatorna stábjára és az interjúalanyra. Néhány lövés után a közvetítés megszakadt, annyit lehetett látni, hogy a riporter és az interjúalany is sikoltozva próbál menekülni. A támadó - akiről később kiderült, hogy egy volt kolléga - először azoperatőrt lőtte le. Több lövéssel végzett áldozataival.


Korábban voltak vágatlan felvételek az interneten az élő adásból, ahol a támadás látszik, de ezeket eltávolították.A rendőrség azt közölte, a lövöldözésnek két halálos áldozata van. A felvételen látható interjúalany, Vicki Gardner, a helyi Kereskedelmi Kamara elnöke megsérült. Őt a hátán érte a lövés. Sokáig műtötték, az állapotáról nem közöltek információt. Annyit tudni, hogy kórházban van.

Alison Parker riporter 24, Adam Ward operatőr, 27 éves volt. A támadás okát kezdetben nem ismerte a rendőrség.

Az operatőr viszont fel tudta venni a támadót.


Az elkövető


Az elkövetőt hamar beazonosították, később kiderült, a WDBJ csatornánál dolgozott. „Korábbi, elégedetlen alkalmazott” - írta róla az Independent. A Gawker szerint a 41 éves Vester Lee Flanagan volt a támadó, aki Bryce Willamsra változtatta a nevét. Riporterként dolgozott a csatornánál, de kirúgták. A támadóról itt van egy élesebb kép. A férfi felvette, ahogy megöli a tévéseket, és azt nyilvánosságra is hozta. Az első videót, amin az látszik, hogy centikre megközelíti áldozatait, majd fegyvert emel rájuk, itt tudja megnézni. A videónak volt folytatása is, de azt eltávolították. Az Independent azt írta, a támadó öngyilkos lett, miután feltöltötte a videóit. A CNN korábban arról számolt be, a férfi csak megkísérelte az öngyilkosságot, de az nem sikerült neki, csak súlyosan megsérült. Nem sokkal később viszont már ők is azt közölték, a támadó öngyilkos lett.

A támadóról egyre több minden kiderül, több bejegyezése alapján nem véletlenszerűen lőtte le a tévéseket, konfliktusa lehetett velük.


Az Independent arról is írt, Adam Ward jegyese pont az adásvezérlőben volt, mikor lelőtték az operatőrt. Alison Parkernek ez lett volna az utolsó munkanapja a televíziónál, már egy másik csatornához volt leszerződve. A nő párja is a televíziónál dolgozott, az esküvőjüket tervezték.