Élő adásban kért bocsánatot a botrányos úszólegenda

Fotó: AFP / MARTIN BUREAU

-

A hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszó, Ryan Lochte élő televíziós adásban bocsánatot kért a braziloktól viselkedéséért.


„Sajnálom! Brazília nem ezt érdemelte" - mondta a Globo TV adásában a 32 éves sztár, aki egy hete azt állította, hogy három társával együtt fegyverrel rabolták ki őket, majd videók alapján kiderült, valójában ők randalíroztak és rongáltak meg egy benzinkutat Rióban.


Lochte hozzátette, túlzásba esett, amikor a történetét elmesélte, felnagyított dolgokat, de kitart amellett, hogy nem hazudott. Egyúttal szeretne bocsánatot kérni három úszótársától, Jimmy Feigentől, Gunnar Bentztől és Jack Congertől, amiért őket - a történet miatt - rendőrségi kihallgatásra vitték Rióban és nem tudtak a tervezett időben hazautazni.

Az eset miatt előbb az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) kért bocsánatot a brazil emberektől és Riótól a négy úszó viselkedése miatt. Scott Blackmun, az USOC ügyvezetője közleményben jelezte, hogy a versenyzők magatartása elfogadhatatlan volt és nem az Egyesült Államok csapatának értékeit tükrözi.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fegyelmi eljárás indítását tervezi a négy amerikai úszó ellen.