Elő a szánkóval, holnaptól lehet használni!

Fotó: MTI/MTVA / Mohai Balázs

-

Először délnyugaton, vasárnap pedig már a Tiszántúl déli részein is havazás várható. A Köpönyeg.hu fagyos téli időt ígér.


Szombaton északkeleten változóan, máshol erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eleinte a Dunántúlon és a középső tájakon lehet hószállingózás, majd délutántól délnyugaton havazás kezdődhet. Utóbbi tájakon néhány cm-es friss hó hullhat. Kemény fagy várható reggel: a hőmérséklet a borongós tájakon -7, a derült részeken -12 fok körül alakul. Délután -2 fok körüli fagy lesz. Délnyugaton délutántól téli útviszonyokra van kilátás.


Vasárnap északkeleten továbbra is kevesebb felhő lesz az égen, máshol folytatódik a borongós idő. Főleg a nagyjából Kőszeg–Szeged-vonaltól délnyugatra várható havazás, délutántól intenzív hóesés. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Egész napos fagy lesz, igazi téli idő várható. A délnyugati megyékben (főleg Zala, Somogy, Baranya) havas, síkos utak lehetnek, óvatosan közlekedjünk!

Hétfő hajnalban, reggel csökken, majd délelőtt ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé valószínű havazás. Reggel -14 és -4, délután -6 és -1 fok között alakul a hőmérséklet. Több helyen hullhat 1–6 cm-es friss hó.

Kedd hajnalban többfelé lehet kisebb havazás, hószállingózás, majd átmenetileg csökken a felhőzet, és a nap is kisüthet. Délutántól újabb csapadéktömb éri el hazánk térségét, újra eshet a hó. Néhány fokot enyhül a hideg, de még így tartósan fagyos időre van kilátás.

Szerdán változó felhőzet lesz jellemző, kevés napsütéssel, elszórt hózáporokkal, hószállingózásokkal. Reggel -5, délután 0 fok körüli értékeket mérhetünk.