Élni hagyni

-

Mire képes egy szülő a gyermekéért? Három családtörténet, három szülő, akikben a közös a lehetetlennel való szembenézés – más-más eszközökkel.


Balázs ezt írta a 25 percesre tervezett filmjéről: "Abban biztosak vagyunk, hogy a legtöbb szülő életét adná gyermekéért. De mi van, ha ezzel az áldozattal sem menthető meg egy gyermek a szenvedéseitől – mi van, ha a szülő "emberi akarata" nem elég ahhoz, hogy gyermekének megváltást adhasson. Filmünk olyan szülőket akar megismerni, akik így, vagy úgy emberfeletti cselekedet hajtanak, hajtottak végre. Mi juttatja el a szülőt az eutanáziáig – és más szülőt mi tart vissza ugyanettől?"


Balázs először a főiskolán kezdett el együtt dolgozni csapatának tagjaival, ezt írja magukról: "Egyikőnkben vizuális találékonyság, másikunkban dramaturgiai érzék, megint másban szervezői tehetség került felszínre, melyet több rövidfilmben sikerült is fejleszteni.Az „Élni hagyni” projekt azonban a valaha volt, eddigi legmélyebbre hatoló, emberi sorsokat vizsgáló dokumentumfilmünk, melyben a képekkel olyan történetet kell elmesélnünk, melynek szereplőit a legtalpraesettebb riporternek is nehezére eshet elérni – és meghallgatni. Olyan munkára vállalkozunk, mi, huszon-éves filmes egyetemisták, mellyel szeretnénk megérteni valamit a családi kapcsolatokból, abból, hogy a szülői szeretet képes-e dacolni a halállal, vagy feloldozást nyerhet-e általa az ember a gyilkosság alól."