Elmoshatja az eső az idei majálist

Fotó: Europress/AFP/Alex Kraus / Europress/AFP/Alex Kraus

-

Hajnalban akár talajmenti fagy is lehet.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint kedd délutánig derült időre számíthatunk, majd délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de késő estig sehol sem várható csapadék. A déli, délnyugati szél megélénkül. Reggel 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet mindössze, így többfelé várható talaj menti fagy. Délután 16 fok körüli értékeket mérhetünk. Melegfronti hatás lesz.


Szerdán északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és többfelé fordul elő eső, zápor, néhol zivatar. A déli óráktól északnyugatira fordul a szél és megerősödik. Az Alpokalján és a Bakonyban havas eső is eshet. A hőmérséklet ÉNy-on csak 5 és 11, máshol 12 és 19 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős idő lesz, legalább pár órás napsütéssel. Délutántól lehet erősebb felhősödés. Reggel ismét lehet talaj menti fagy, míg délutánra 15 fok köré melegedhet a levegő.

Pénteken délutánig erősen felhős idő lesz többfelé esővel, záporokkal. Délutántól aztán csökken a felhőzet és előbukkan a nap. 12 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton változóan felhős idő lesz. Délelőtt kisebb, délután nagyobb eséllyel fordul elő záporeső. Estétől megerősödik, majd viharossá fokozódik az északnyugati szél. 15 és 20 fok között alakul a csúcsérték.

Vasárnap, május elsején változóan felhős időre van kilátás, elszórtan záporokkal. Erős, több helyen viharos lesz a szél. 15 fok körüli maximumok ígérkeznek.