Elmoshatja az eső a nemzeti ünnepet

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Március 15-én erősen felhős, borult lesz az ég, több helyen várható eső. A hét során egyre naposabb lesz az idő.


Március 15-én erősen felhős vagy borult lesz az ég a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. Észak felől egyre többfelé várható csapadék, mely nagyrészt eső lesz, de főleg északon és északkeleten a nap első felében, illetve a hegységeinkben akár egész nap havas eső, hó is hullhat. Estétől kissé szakadozottabbá válik a felhőzet és szórványos záporok, a magasabban fekvő tájakon hózáporok fordulnak elő. Élénk lesz a változó irányú szél. Reggel 2, délután mindössze 5 fok körül alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatással számolhatunk.

Szerdán eleinte borongós idő lesz, majd napközben fokozatosan csökken a felhőzet, és egyre többfelé bukkan elő a nap. Megerősödhet az északkeleti szél. A csúcshőmérséklet 10 fok körül alakulhat.

Csütörtökön a hajnali párafoltok feloszlása után ragyogóan napos időre van kilátás. Reggel sokfelé lehet gyenge fagy, délutánra aztán 7 és 13 fok közé melegszik a levegő. Pénteken átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és feltámad az északnyugati szél. Hidegfront súrolja hazánk térségét. Inkább csak az északi országrészben fordulhat elő zápor, a hegyekben hózápor. 10 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétvégén, szombaton változóan felhős idő valószínű, csak elvétve alakul ki zápor, vagy hózápor. Átmenetileg mérséklődik a légmozgás. 6 és 11 fok közé gyengülhet a nappali felmelegedés.