Elmondták a pólósok, hogy miért kaptunk ki – nehéz vitatkozni

Fotó: MTI

-

Benedek Tibor szerint egy fél negyedre voltak az olimpiai kvótától. A szövetségi kapitány, Nagy Viktor és Manhercz Krisztián is egyetértett abban, hogy a gyengébb támadójáték miatt kapott ki a magyar férfi pólóválogatott Montenegrótól az Európa-bajnokság elődöntőjében (8-5), és bukta el ezzel az olimpiai kvótát Belgrádban.


„A negyedik negyed elején is biztos voltam abban, hogy megnyerjük a meccset, mert nagyon jó volt a védekezésünk, a montenegróiak addig képtelenek voltak feltörni a zónánkat – kezdte az M4-nek Benedek Tibor. – Azután egy dupla emberelőnyt kihagytunk, ők lőttek belőle egy lefordulásgólt, ezzel megszakadt a játékunk. Ez a meccs a küzdelemről szólt, három és fél negyedig jól is működött. Szép utat jártunk be idáig, még ha most mindenki el is van keseredve. Szépen felépült ez a csapat, egy fél negyed miatt nem vagyunk ott a döntőben.”


Benedek magyaráz az elődöntőben


Nagy Viktor újra remekül védett, de ez is kevés volt a győzelemhez: „A legnagyobb probléma az volt, hogy nem vezettünk a végén és nem nyertünk. Pedig a győzelem bennünk volt, de nagyon rossz százalékban lőttük be a helyzeteket. A montenegróiak egyetlen esélye ilyen meccsen, hogy erődemonstrációval és verekedéssel az ellenfél fölé kerekednek. Eb-t nyerni jöttünk, és még a döntőbe sem jutottunk be, szóval nagyon el vagyok keseredve. Mindig borzasztó nehéz egy bronzmeccset játszani egy elveszített elődöntő után, de megyünk az éremért.”


Nagy Viktor jól védett, büntetőt is fogott


Manhercz Krisztián a mezőny egyik legjobbja volt, a 18 éves magyar pólós többször szerzett labdát, és nem mellékesen lőtt két gólt, de a jó teljesítmény ellenére rendkívül csalódottan nyilatkozott: „Szerettünk volna a szerbek ellen egy telt házas finálét játszani, ám a döntő helyzetekben olyan hibákat vétettünk elöl, amelyeket egy ilyen meccsen nem szabad. Nyolc kapott góllal még lehet meccset nyerni, de öt lőttel nem. Mindenki csalódott, hogy nem jött össze az olimpiai kvóta, de ezen túl kell lendülni, mert jön a bronzmeccs.”

Az áprilisban Triesztben rendezendő, 12 csapatos tornán harcolhatja ki az olimpiai részvételt a magyar válogatott, onnan négy csapat szerez riói indulási jogot. Az Eb-bronzmeccsen Görögország lesz az ellenfél szombaton 16.15-kor, a döntőben Szerbia–Montenegró-csatát rendeznek.