"Elmondhatatlan érzés" – a föld fölött járnak a Saul fia alkotói

Fotó: MTI/AP/Invision / Jordan Strauss

-

Egyelőre csak keresik a szavakat a Saul fia alkotói, akkora az öröm, mióta itthoni idő szerint reggel öt órakor megkapta a magyar film a legjobb idegen nyelvű alkotás Oscar-díját. Sipos Gábor producer szerint „ebben a pillanatban mindent jelent ez a díj”.


Az elmúlt egy év minden érzelme benne volt abban a pillanatban, amikor kinyílt a boríték

– idézte fel a film egyik producere, Sipos Gábor azt a momentumot, amikor a Saul fiának ítélték a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjat. Sipos szerint elmondhatatlan érzés volt megnyerni a díjat, továbbra sem találják rá a szavakat. „Ebben a pillanatban mindent jelent ez a díj, a mai nap az ünneplésé" – fűzte hozzá.


Nemes Jeles László alkotása a második magyar film lett Szabó István 1982-ben díjazott Mephistója után, amely Oscar-díjat kapott ebben a kategóriában, a rendező a köszönőbeszédében elmondta, hogy „az emberiség legsötétebb óráiban is van egy hang bennünk, ami lehetővé teszi, hogy emberek maradjunk, ennek reményét fejezi ki ez a film”.

Sipos az MTI-nek még azt is elárulta, hogy Nemes Jeles László röviddel a díjátadók előtt szokta végiggondolni, hogy mit fog mondani.


Balról: Rajna Gábor és Sipos Gábor producerek, Nemes Jeles László és Röhrig Géza


A 88. Oscar-díjkiosztó összefoglalóját és legnagyobb meglepetéseit itt olvashatja, az idei vörös szőnyeges divatról pedig itt írtunk.