Elmentek a fákat vágó munkagépek a Városligetből

-

A Kertem nevű szórakozóhely helyén épül a Magyar Zene Háza, a helyszínen elkezdődtek a fakivágások, helyszíni tiltakozással egyetemben. PM-es és LMP-s politikusokon és civileken kívül ott volt Illés Zoltán volt környezetvédelmi államtitkár is.


Az első csatát megnyertük, elmentek a Városligetből a gépek!

Az első csatát megnyertük, elmentek a gépek a Városligetből!Szabó Tímea: az első csatát megnyertük, de a harc folytatódik! A PM aktivistái és a civilek is itt maradnak, még éjszakára is. Védjük meg a fákat! Titeket is arra kérünk gyertek, csatlakozzatok!Védjük meg közösen a Városliget fáit! Elég volt a pusztításból!#pm #párbeszédmagyarországértCsatlakozz - https://parbeszedmagyarorszagert.hu/urlap/csatlakozz-hozzank

Közzétette: Párbeszéd Magyarországért – 2016. március 17.

A PM délelőtti akciója

Ha kell odaláncoljuk magunkat a fákhoz!

Ha kell odaláncoljuk magunkat a fákhoz!Szabó Rebeka: Kérlek, segítsetek! Mindenki aki tud menjen ki a Ligetbe, mert elkezdték a pusztítást! Ne hagyjuk azt, ami a József Nádor téren megtörtént!#pm #párbeszédmagyarországért

Közzétette: Párbeszéd Magyarországért – 2016. március 17.

A Liget Budapest közleménye szerint viszont a Városliget a projekt végén zöldebb lesz. Hivatkoznak a Főkert felmérésére, amely szerint a városligeti fák 85 százaléka ápolást igényel, 12 százaléka pedig balesetveszélyes. A volt Hungexpo területén 19 fát ki kell vágni növényegészségügyi vagy kertészeti okok miatt. A közlemény szerint az építési munkálatok 15 egészséges fát érintenek, közülük a megmenthető 5 fát pár napon belül átültetik. A kivágott fákat többszörösen pótolják.


Csütörtök este a Fidesz országgyűlési frakciója is kiadott a közleményt. az ügyben. A képviselőcsoport szerint "a baloldal teljesen alaptalanul hisztériázik". Az építési munkálatok tizenöt fát érintenek, később pedig a parkban nő a zöldterület nagysága, a kivágott fákat pedig többszörösen pótolják majd.