Elmaradt a Fővárosi Közgyűlés mai ülése

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Határozatképtelen volt a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülése, amelyet ellenzéki kezdeményezésre hívott össze a főpolgármester. Ellenzéki képviselők is távol maradtak.


Tarlós István az ülés kezdetén közölte: mivel csak tíz képviselő van jelen az ülésteremben, az ülést megnyitni sem tudja. A meghiúsult esemény így összesen 9 percig tartott.

Nemcsak a kormánypárti képviselők, az ülés összehívását kezdeményező ellenzéki képviselők közül is hiányoztak: Gajda Péter kispesti, Szabados Ákos pesterzsébeti, Tóth József angyalföldi polgármesterek. Hajdu László, Rákospalota polgármestere késve érkezett, névsorolvasás után, őt nem vette számításba Tarlós. Ha eljöttek volna, a közgyűlés akkor se lett volna határozatképes, ehhez 17 fő jelenléte szükséges.

Karácsony Gergely zuglói polgármester a folyosón elárulta, sejtette, hogy nem tartják meg az ülést, abból következtetett erre, hogy a büfé nem nyitott ki.

Az ellenzék három témáról tárgyalt volna, a HÉV államnak való átadásáról, a fővárosi közösségi közlekedés illetve a fővárosi alapszolgáltatások 2016-os finanszírozásáról.

A közgyűlés január 27-én tartja következő, rendes ülését.