Ellopták a Fidesz-frakció hét vadonatúj laptopját

Fotó: VS.hu / Gunther Dóra

-

Az Átlátszó.hu információi szerint csaknem száz számítástechnikai eszköz tűnt el a parlamentből és a képviselői irodaházból.


A két HP, a két Toshiba és a három Lenovo idén március 3-án érkezett meg a Képviselői Irodaház raktárába, ám amikor egy hónappal később szerették volna megkapni a frakció tagjai, már nyoma sem volt a laptopoknak. Ezek együttes értéke a rendőrök megállapítása szerint 1,75 millió forint - írja az Átlátszó.


Ez azonban csak töredéke azoknak az eszközöknek, amelyek az elmúlt hónapokban tűntek el. A rendőrség gyanúja szerint egy raktáros a tettes. A nő védője, Galsa Péter szerint a tavalyi teljes, mindent rendben találó leltár ellenére fellelt hiányt akarják ügyfelére rásózni.

Az Átlátszó szerint mindez nemzetbiztonsági kockázatokat is felvet, hiszen az ország legjobban őrzött épületeiről van szó. Az Országgyűlési Őrség mintegy 370 fős fegyveres testület. 2013. január elsejével hozták létre, akkor az évi működésére 2,3 milliárd forint állt rendelkezésre. A testület működésével kapcsolatban ugyanakkor visszaélésgyanús dolgokról beszélt az Átlátszónak egy elbocsátott tiszt még tavaly szeptemberben.