Ellopta egy lengyel parlamenti képviselő társa tabletjét

-

A szejmben kamera rögzítette, amint egy képviselő látszólag észrevétlenül magával vitt egy táblagépet, amely nem az ő tulajdona volt.


A TVN24 lengyel hírtelevízió a hét végén internetes oldalán közzétette a felvételt, amelyen Jerzy Szmit, az ellenzéki Jog és Igazságosság képviselője a szejm alkotmányügyi albizottságának ülésén, július 1-jén elvisz egy táblagépet.


A parlamenti bizottságok valamennyi üléséről felvétel készül, ezúttal is így történt. A felvételen látható, amint az olsztyni képviselő a bizottság titkárának asztalához lép, belepillant a dokumentumokba, ránéz a táblagépre, amelyet maga elé vesz. Néhány pillanat múlva átvesz a titkártól egy dokumentumot, ráteszi a táblagépre, eltakarva azt, majd kezében a csomaggal távozik.

Az incidens a beszélgetések első számú témája lett a szejm folyosóin. A képviselő a parlamenti elnökhöz írt levelében azzal védekezett, hogy „tévedésből, nem rossz szándékkal” tette, amit tett. Mindazonáltal, hogy ne ártson pártjának, visszavonta jelöltségét az október 25-én esedékes lengyelországi parlamenti választásokon.