Ellentmond a rendőrségnek a lelőtt férfi családja

-

A Roma Sajtóközpont szerint egy egyéves börtönbüntetés elől menekülő férfit lőtt agyon tegnap egy rendőr Örkényben. A fő kérdés, hogy a lövés pillanatában fel volt-e fegyverkezve, vagy sem. A testvére szerint nem, a rendőrség szerint viszont az elkövető támadott.


Az RSK azt írta, a 37 éves örkényi férfit lopás miatt jogerősen 1 év 3 hónapra ítélték, de nem vonult be a börtönbe, ezért körözés alatt állt.

A férfi családja azt mondta, a rendőrök többszöri sikertelen próbálkozás után tegnap késő este hatoltak be a lakásba, ahol megtalálták a férfit. A körözött férfi ekkor hirtelen felkapott egy baltát, és kimenekült a lakásból. A rendőrök üldözni kezdték, majd néhány száz méterre a lakásától utolérték, és egy lövéssel lelőtték. A férfi testvére szerint a balta akkor már nem volt a kezében, mert futás közben eldobta.


A rendőrség szerint a férfi támadt

Rendőri intézkedés közben támadt rá a körzeti megbízottra egy 37 éves férfi tegnap késő este Örkény külterületén – írja a police.hu.

A rendőr a felfegyverkezett férfi támadását „szolgálati fegyverével hárította”, aminek következtében a 37 éves férfi meghalt. A rendőrség vizsgálja, jogosan lőtt-e a rendőr. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el.

A lelőtt férfi családja is vizsgálatot követel.