Ellen-Bilderberg: egy titkos bécsi találkozó

Fotó: AFP / KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / KIRILL KUDRYAVTSEV

-

Miközben a magyar közszolgálati televízió élőben tudósított a Bilderberg-csoport koppenhágai üléséről, és az ellene tüntető chemtrail-hívőkről, a bécsi Liechtenstein-palotában valóban titkos találkozóra került sor. A téma: Európa jövője, az orosz befolyás erősítése, a meleglobbi visszaszorítása. Formálódik Moszkva ötödik hadoszlopa. A sajtó hermetikus kizárása a tanácskozásról persze nem jelenti azt, hogy ez-az ne szivárgott volna ki.


Bécs most szombaton igazán színes volt: a melegjogokért és a HIV-fertőzöttekért hagyományosan megtartott Life Ball eseményén tízezrek vettek részt. A bécsi Városháza előtt Conchita Wurst adott ingyenkoncertet, bent pedig az osztrák politikai és kulturális elit bálozott. Alig ötpercnyi séta onnan a Liechtenstein-palota, ahol azonban sokkal zártabb társaság jött össze. Céljuk is egy zártabb társadalom megteremtése.

Mágnások, fasiszták, monarchisták, pártelnökök

Konsztantyin Malofejev orosz mágnás szervezte a konferenciát, amelyre a sajtó egyetlen képviselőjét sem engedték be. A szűkszavú tájékoztatás szerint a rendezvény történelmi konferencia, mégpedig a Szent Szövetség kétszáz éves megalakulásának emlékére. A kiszivárgott előadói névsor alapján azonban feltételezhető, hogy a múlt helyett jobban érdekelte a résztvevőket a jövő. Alexander Dugin Alekszander Dugin Alekszander Dugin orosz fasiszta filozófus szerint, aki maga is felszólalt a konferencián, „egy új Szent Szövetséget“ kell szervezni, azaz Európának és a putyini orosz birodalomnak – mint egykoron Napoleon ellen – most is össze kell fognia a liberalizmus és a felvilágosodás ellenében. Konsztantyin Malofejev célja összehozni az európai és az orosz jobboldali értelmiséget, arisztokráciát és üzletembereket, hogy – amint alapítványa kapcsán egyszer korábban nyilatkozta – „közös keresztény válaszok szülessenek Európa kapcsán“. A szépen hangzó általános cél konkrétan viszont azt jelenti, hogy Malofejev alapítványa, a Szent Balázs Alapítvány „a meleglobbi“ ellen harcolna, mert szerinte ma ez jelenti a legnagyobb veszélyt a kontinentális európai-keresztény kultúrára.

Magyarokról nem tudni

A résztvevők listája – ellentétben a Bilderberg-csoport koppenhágai ülésével – nem volt nyilvános, de az osztrák és a svájci sajtó megtudott pár nevet. A bécsi ellen-Bildenberg-csoport meghívottjai között számos szélsőjobboldali politikus szerepelt, így például Marion-Maréchal Le Pen, a Nemzeti Front fiatal üdvöskéje, Jean-Marie Le Pen unokája, Heinz Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt elnöke, Volen Sziderov, a bolgár idegenellenes Attaka-párt alapító elnöke, valamint a horvát szélsőjobboldal és monarchista mozgalom több ismert képviselője. Magyar politikus részvételéről nem érkezett hír. Marine Le Pen és Marion Marechal Le Pen Marine Le Pen és Marion Marechal Le Pen Marion-Maréchal Le Pen felvetette, hogy moszkvai segítséggel egész Európában melegellenes „élet felvonulásokat“ kéne tartani, hasonlóan a 2013 elejei franciaországi tüntetésekhez. A Nemzeti Front fiatal politikusa szerint a melegtéma lehet az, amivel az európai többséget Oroszország mellé lehet állítani. De nem csak politikusok mentek el a titkos bécsi találkozóra. Jelen volt többek között Bourbon-Pármai Sixtus Henry Spanyolországban élő francia herceg, a Bourbon-család leszármazottja és számos európai monarchista, katolikus törekvés bőkezű segítője, aki magát francia trónörökösnek tartja, de grúz és orosz arisztokraták is megjelentek. A pénzvilágból is többen eljöttek, így például Serge de Pahlen, módos genfi befektető-bankár, aki nem mellesleg a Fiat-örökös, Margherita Agnelli de Pahlen férje.

Egy Moszkva vezette Harmadik Birodalmat akarnak

  Egy magán biztonsági szolgálat őrködött a konferencia ideje alatt a Liechtenstein-palota előtt (amely amúgy a liechtensteini hercegi család rezidenciája), és még a résztvevőktől is elvették a mobiltelefonjukat. A zártság mégsem sikerült egészen, mert az FPÖ elnöke, Strache bevitte a telefonját, megpróbált egy szelfit készíteni magáról, és azt feltölteni az internetre, de Malofejev végül leszedette vele a fotót. Liechtenstein palota A bécsi Liechtenstein-palota Az előadók közül több név is ismertté vált: Aymeric Chauprade, Roberto de Mattei és Alexander Dugin például. Chauprade egy ismert francia történész, politikai elemző, aki az írásaiban és könyveiben az európai-orosz együttműködés geopolitikai szükségessége mellett szokott érvelni. A moszkvai vezetéssel igen jó kapcsolatokat ápoló történész szerint Európának Putyin Oroszországát kell mind értékeiben, mind geopolitikai céljaiban követni. Szerinte az USA a fő ellenfél, és Európának döntenie kell az amerikaiak és az oroszok között. A Kreml mellett állítólag tanácsadói feladatokat is ellátó francia elemző a maga vonatkozásában már meghozta ezt a döntést, noha hivatalos állása szerint a karib-tengeri Dominikai Köztársaság államfőjének főtanácsadója. Saját vízióját egy korábbi interjúban így írta le: „egységes Európát, Lisszabontól Vlagyivosztokig“. Chauprade amúgy idéntől az Európai Parlament tagja. Roberto de Mattei olasz történész, a másik ismertté vált előadó, „a meleglobbi“ kérlelhetetlen ellenfele, szerinte ugyanis eddig valamennyi civilizáció bukását a homoszexualitás elterjedése okozta. Ő volt azonban az is, aki a fukushimai katasztrófát „Isten büntetéseként“ értékelte, mert Japán túlságosan elkötelezte magát az USA mellett, amelyet Mattei „a Sátán birodalmának“ tart. Matteinek szintén jó kapcsolatai vannak a moszkvai vezetéshez. A főelőadást vélhetően Alekszander Dugin, orosz fasiszta értelmiségi, az eurázsiai gondolat atyja tartotta, aki szerint az angolszász világgal és a liberalizmussal szemben a német-orosz, szélesebben az európai-orosz összefogást kell erősíteni. Alekszander Dugin a Szent Szövetség mintájára egy Moszkva vezette „Harmadik Római Birodalmat“ akar.
„Európát meg kell hódítanunk, és egyszerűen Oroszországhoz kell csatolnunk“
– nyilatkozta még március közepén az egyik orosz televízíóban a Kreml tanácsadója. „Ehhez megvannak a szövetségeseink: ötödik hadoszlopként minden EU-országban ott vannak az oroszpárti értelmiségiek, pártok, politikusok“ – tette hozzá akkor bizakodóan Dugin. Malofejev szombati tikos bécsi konferenciája sokak szerint az első kísérlet ezen „ötödik hadoszlop“ szervezettebb összefogására. A következő összejövetelre vélhetően jövő januárban, Moszkvában kerül sor, de állítólag a Krím is felmerült helyszínként.