Elkezdték kivágni a városligeti fákat

-

A Városligetben a Kertem nevű szórakozóhelynél lévő fákat vágják éppen, ott épül a Liget-projekt keretében a Magyar Zene Háza – közölte Szabó Rebeka PM-es politikus.


VÁGJÁK A FÁKAT A LIGETBEN!Kérlek, segítsetek! Mindenki aki tud menjen ki a Ligetbe, mert elkezdték a pusztítást! Ne...

Közzétette: Szabó Rebeka – 2016. március 17.

Szabó Tímea PM-es országgyűlési képviselő a Facebook oldalán közölte, Szabó Rebeka zuglói alpolgármesterrel, civilekkel és PM aktivistákkal átmásztak a kerítésen, amivel állítása szerint egyelőre meghátrálásra késztette a favágókat és a rendőröket is.


A PM akciózik

Ha kell odaláncoljuk magunkat a fákhoz!

Ha kell odaláncoljuk magunkat a fákhoz!Szabó Rebeka: Kérlek, segítsetek! Mindenki aki tud menjen ki a Ligetbe, mert elkezdték a pusztítást! Ne hagyjuk azt, ami a József Nádor téren megtörtént!#pm #párbeszédmagyarországért

Közzétette: Párbeszéd Magyarországért – 2016. március 17.

LMP-sek is a helyszínen vannak.


A Liget Budapest közleménye szerint viszont a Városliget a projekt végén zöldebb lesz. Hivatkoznak a Főkert felmérésére, amely szerint a városligeti fák 85 százaléka ápolást igényel, 12 százalék pedig balesetveszélyes. A volt Hungexpo területén 19 fát ki kell vágni növényegészségügyi vagy kertészeti okok miatt. A közlemény szerint az építési munkálatok 15 egészséges fát érintenek, közülük a megmenthető 5 fát pár napon belül átültetik. A kivágott fákat többszörösen pótolják.