Elkezdődött a bontás a Városligetben

Fotó: Csanádi Márton

-

A ligetvédők szerint vannak még értékeik a munkaterületen.


Megkezdték az épületek bontását a Hungexpo területén a Városligetben. A munkaterületet farostlemezekből összeszerelt kerítéssel vették körbe, belátni nem lehet, csak a munkagépek zaja hallatszik. A ligetvédők eltorlaszolták a terület bejáratát, ezért a biztonsági őrök a BRFK-tól kérnek segítséget.

A terület külső részén a ligetvédők táboroznak. Ők azt mondják, hogy még vannak bent értékeik. A rendőröknek azt mondták a biztonsági őrök, hogy semmilyen értékesebb tárgyat nem találtak. A ligetvédők szerint azonban bent van még például a napelemük – csak időközben leszedték a tetőről.

A biztonsági őrök vezetője a VS.hu tudósítójának azt mondta, hogy semmilyen napelemet nem találtak, a ligetvédők pedig nem tudnák bizonyítani, hogy az övék.


Ezt a napelemet keresik


A helyszínen a rendőrök és a ligetvédők is kevesen vannak. A ligetvédők táborát a Hungexpo területén a múlt héten számolták fel.


A területen még nem vágtak ki egy fát sem - mondta Megyeri Szabolcs kertész, aki bemehetett a munkaterületre. Szerinte azonban még semmit sem tettek a fák megvédéséért.A ligetvédők különböző eszközökkel megpróbálták eltorlaszolni a bejáratokat a munkások és biztonságiak előtt, sikertelenül. Az atv.hu a helyszínen felvételeket készített, amelyen az látható, hogy egy ligetvédőt fejbe vernek egy raklappal.