Elkészült a rejtélyes tengeralattjárós gyilkosság vádirata

Fotó: Frumperino

-

Kegyetlenül megkínozhatta Kim Wall svéd újságírót Peter Madsen dán feltaláló és vállalkozó, mielőtt megölte házilag barkácsolt tengeralattjáróján – állítja az ügyészség.


A koppenhágai ügyészség gyanúsítottat előre megfontolt gyilkossággal vádolja Peter Madsent. A vádirat szerint a 47 éves hajó- és repülőmérnök a 30 éves riporternő látogatásakor olyan szerszámokkal szállt fel Nautilus nevű búvárhajójára, amilyeneket normális esetben nem vitt magával kihajózáskor.

A férfi kést, fűrészt, hegyes csavarhúzókat, fémcsöveket, ragasztószalagokat vitt a fedélzetre. A nőt a fejénél, a karjainál és a lábainál fogva megkötözte, ütlegelte, összevagdosta, altestén összeszurkálta. A halál pontos okát nem tudták megállapítani, de feltételezik, hogy a kínzás után vagy elvágta az áldozat torkát vagy megfojtotta. Az igazságügyi orvosszakértők 14 vágott sebet találtak a nő nemi szervén.

Az újságírónőt 2017. augusztus 10-én este látták utoljára a koppenhágai kikötőben a Nautilus tengeralattjárón, holttestét pedig feldarabolva találták meg a tengerben.

A feltaláló továbbra is tagadja a gyilkosságot, de a feldarabolást és a testrészek tengerbe szórását elismeri. A 17 méteres Nautilust tulajdonosa a rejtélyes haláleset után szándékosan elsüllyesztette, de úgy intézte, hogy ő maga megmeneküljön. A férfit a gyilkosságon és a holttestgyalázáson kívül a közlekedésbiztonság veszélyeztetésével is megvádolták, mivel a gyilkosság időpontjában egy sétahajó és egy teherhajó útvonalán cirkált.

Az ügyészség szerint Madsen azért ölte meg Wallt, hogy kiélje perverz szexuális fantáziáit, számítógépén ugyanis nők lefejezését bemutató videókat találtak.

Wall szülei ösztöndíjat alapítottak fiatal újságírónők számára, akik lányukhoz hasonló tényfeltáró munkát végeznek. Azt akarják, hogy Kim nagyszerű újságíróként, ne pedig egy borzalmas bűntény áldozataként maradjon meg az emlékezetben.

Az ügyészség életfogytiglant kér Madsenre. A per március 8-án kezdődik, ítélet április 25-re várható.