Elképesztőt kaszálnak fizetett beszédeikkel amerikai politikusok

Fotó: Getty Images / Yana Paskova

-

Hillary és Bill Clinton több mint 30 millió dollárt keresett az elmúlt 16 hónapban.


Ebből 25 millió 104 fizetett beszéddel jött össze, 5 millió pedig Hillary könyvéből, a Nehéz választásokból (Hard Choices). A demokrata elnökjelöltségért induló Hillary Clintonnak 2014 januárjáig visszamenőleg közzé kellett tennie jövedelmeit. Eszerint a vagyona 11,3 millióról 52,7 millió dollárra nőtt.

A Clinton család így a legmagasabb jövedelműek 1 százalékába is bejutott. Ez nem biztos, hogy jól jön nekik, amikor Hillary arra építi a kampányát, hogy ő a középosztály családjaiért küzd. Az elnökjelöltség idején ugyanakkor nem folytatja ezt a jövedelemszerző tevékenységet.

A volt elnök, Bll Clinton ugyanakkor változatlanul a pályán marad, az NBC News-nak azt mondta, hogy keményen dolgozik, naponta órákat tölt ezzel, „az emberek szeretik hallgatni a beszédemet” – fűzte hozzá a magyarázatot.

Ezen a héten három fizetett beszédet mondott, kettő közülük egy napon volt, darabja 250 ezer dollárért. Hillary Clinton március 19-én mondta el utolsó beszédét, mindössze egy héttel azelőtt, hogy bejelentette a kampányát, és ő is 250 ezer dollárt keresett szavaival. Az év első három hónapjában Hillary hat fizetett beszédet mondott – tudósított a marketwatch.com.