Elképesztő pofátlanságok után buktak le az ingatlancsalók

-

8 millió forintot vágtak zsebre. Az elkövetők közül ketten már előzetesben vannak, egy szabadlábon, hármat még keresnek.


A Pest megyei nyomozók a 29 éves B. Györgyöt, a 24 éves L. Brigittát és a 24 éves B. Benedeket gyanúsítják a csalással, mindhárman ercsiek, három társuk pedig még ismeretlen.

Egy évvel ezelőtt azzal keresték fel a becsapott embert, hogy annak két házát is megvennék. Az ismeretlen tettesek közül ketten ingatlanbecsüsnek, egy pedig vásárlónak adta ki magát. B. Benedek szintén azt mondta, hogy az egyik házat szeretné megvásárolni, méghozzá banki hitelből.

B. György és L. Brigitta azt is elhitette a sértettel, hogy segítséget tudnak nyújtani a hitelek ügyintézésében is. Ezt követően a két gyanúsított a sértettől többször vett át nagyobb összegű készpénzt. A magukat ingatlanbecsüsnek kiadó csalók azt mondták, hogy a házak árának 10%-át a tulajdonosnak előre ki kell fizetnie az ingatlanközvetítő iroda részére.

Ezen túl az elmúlt közel egy évnyi idő alatt arra hivatkozva is pénzt csaltak ki a sértettől, hogy a vevők csak akkor kaphatnak hitelt, ha más hatóságok felé nincs tartozásuk. Kérték, hogy a sértett fizesse ki ezeket a tartozásokat. Azt ígérték, hogy a hitel felvétele után a ház árával együtt ezt az összeget is visszafizetik.

A gyanúsítottaknak azonban nem állt szándékukban a házak megvásárlása, a sértettet csupán a pénz megkaparintásáért vezették félre. Így több mint 8 millió forintot csaltak ki tőle.

A Pest megyei nyomozók a sértett feljelentését követően azonosították és 2015. december 1-jén elfogták B. Györgyöt és két társát, akiket előállításukat követően gyanúsítottként hallgattak ki. B. Györgyöt és L. Brigittát őrizetbe vették, az illetékes bíróság pedig 2015. december 3-án az előzetes letartóztatásuk elrendeléséről döntött. B. Benedek az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.