Elképesztő pénzt keres még mindig Michael Jackson

Forrás: AFP

-

A halott hírességek tavalyi pénzkereseteit hasonlította össze a Forbes.


Bár a zenevilágban ritkán látható sikeres karriert tudhatott magáénak, 2009-es halálakor több száz millió dolláros tartozása volt Michael Jacksonnak. Ugyanakkor a halála óta eltelt hat évben nem kevesebb mint 1 milliárd dollárt keresett családtagjainak – ebből csak tavaly 115 milliót, amivel vezeti is a Forbes aktuális listáját. A bevételek több tételből álltak össze: még mindig jön pénz a lemezeladásokból, de egy Las Vegas-i cirkusz is szép pénzt utal a Michael Jackson-tematikájú műsorai után.

A második helyet Elvis Presley szerezte meg, de igen jelentős lemaradással: az egykori rock and roll sztár „mindössze” 55 millió dollárt keresett utódainak 2014-ben, főképp az egykori otthonából kialakított múzeumnak, a Gracelandnek köszönhetően. A képzeletbeli dobogóra még Charles Schulz, Snoopy megalkotója fért fel 40 millió dollárral.

A listán még olyanok szerepelnek, mint James Dean (8,5 millió dollár), Steve McQueen (9 millió dollár), Paul Walker (10,5 millió dollár), Albert Einstein (11 millió dollár), John Lennon (12 millió dollár), Marilyn Monroe (17 millió dollár), Elizabeth Taylor (20 millió dollár) vagy Bob Marley (21 millió dollár).