Elképesztő mennyiségű pénzt költ reklámokra Donald Trump

Fotó: Getty Images / Scott Olson

-

Az ingatlanfejlesztő milliárdos legalább heti kétmillió dollárt szán televíziós reklámfilmekre, igaz, nem az esztendő mind az 52 hetében, de az év során többször is.


A republikánusok jelenleg legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsa januártól mindent bevet az elnökségért indított kampányában, bejelentette, hogy heti kétmillió dollárt tervez költeni tévés reklámokra.

Amikor Donald Trump és kampánycsapata eltervezte a 2015-ös esztendő kampányköltségeit, úgy döntött: összesen 25 millió dollárt költ televíziós reklámokra, és tart, ameddig tart, ennél többet nem áldoz rá. Ez - a Fox televízió információi szerint - januártól jócskán megváltozik. Az ingatlanfejlesztő milliárdos ugyanis legalább heti kétmillió dollárt szán televíziós reklámfilmekre, igaz, nem az esztendő mindegyik hetében, de az év során többször is.

Az első reklámok Trumpnak az amerikai társadalmat érdeklő-izgató legfőbb kérdésekre adott válaszairól szólnak majd, de kampánycsapata már jelezte: nem fukarkodnak a rivális republikánus politikusoknak szóló üzenetekkel és kritikákkal sem. "Ha megtámadjátok Trumpot, ő tízszer keményebben támad majd vissza benneteket" - fogalmazott a Fox televízióban az egyik tanácsadója.

A Trump-csapat köztudomásúan egy nagy floridai reklámcéggel dolgozik együtt, de szerződést kötött több kisebb médiacéggel is.