Elkapták a hét országban lányokat futtató banda tagjait

-

Miskolcon felszámolták a nyomozók azt a bűnszervezetet, amely több éven keresztül legalább 30 fiatal nő prostitúciós tevékenységét szervezte és irányította.


A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kerítés bűntett és kitartottság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást három miskolci férfi ellen.


A rendőrség a csoport egy részét már elkapta tavaly októberben, most azokat vették őrizetbe, akik átvették tőlük a szervezet irányítását.

A nyomozók szerint Magyarországon és további hat országban, Svájcban, Németországban, Belgiumban, Hollandiában, Spanyolországban és Dubaiban futtattak lányokat. A megkeresett pénzük nagy részét elvették a lányoktól, és saját luxuséletvitelüket finanszírozták belőle – írja a police.hu.

A banda 30 lánnyal foglalkozott, akiket jellemzően Kelet-Magyarország szegények lakta településeiről választották ki és szervezték be, kihasználva rossz anyagi helyzetüket, kilátástalan körülményeiket. A gyanú szerint a kerítők erőszakot is alkalmaztak, sokszor bántalmazták a lányokat annak érdekében, hogy többet keressenek a prostitúciós munkájukkal.