Eljárás indult az 1280 forintért fuvarozó taxis ellen

-

Eljárást indított a fővárosi kormányhivatal a csaló taxis ellen, akinek se engedélye, se érvényes jogosítványa nem volt.


Trükkösnek gondolhatta magát, de pórul járhat az a taxis, aki a Sziget fesztivál idején azzal próbálta átverni a hazafelé igyekvő bulizókat, hogy a hatóságilag megállapított 280 forintos kilométerenkénti viteldíjhoz képest ezer forinttal drágább árat határozott meg. A taxis az árat tartalmazó matrica elé nemes egyszerűséggel egy egyest írt, így emelve meg jelentősen a tarifát.

Budapest Főváros Kormányhivatala arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy eljárást indított az árdrágító taxis ellen. A kormányhivatal szakemberei a Sziget fesztivál ideje alatt ellenőrizték a fesztivál környékén lévő taxisokat, köztük a szerda hajnali akció során célzottan azt a taxist is, aki autója oldalán 1280 forintos kilométerdíjat tüntetett fel. A kép egyébként a közösségi oldalakon is végigfutott, a bulizók maguk fotózták le a kidekorált matricát.


Érzékeny belsőt takar


Ha még nem lett volna elég az árdrágítás, a taxi vezetőjének nem volt érvényes jogosítványa, sem Budapest területére szóló taxiengedélye, és járművének műszaki állapota sem volt megfelelő a kormányhivatal szerint. A hatóság a helyszínen bevonta a taxi és a vezető engedélyét, elrendelte a jármű műszaki felülvizsgálatát, és közigazgatási hatósági eljárást kezdeményezett.