Bűnösnek találták a lefejezéses merényletre készülő londoni férfit

-

A Woolwich Koronabíróság bűnösnek találta a 22 éves Nadir Syed nevű férfit, aki októberben két társával együtt azt tervezte, hogy embereket rabolnak el és fejeznek le Londonban. A férfi bevallottan az Iszlám Állam híve.


Októberben, szinte pillanatokkal azelőtt tartóztatták le Nadir Syedet és két társát, hogy a tervezett, lefejezéses merényletüket végrehajtották volna. A bíróság decemberben kezdte tárgyalni az ügyüket, Syed esetében, 50 órás tanácskozás után meg is hozták az ítéletet – írja a BBC.


A férfit bevallottan az Iszlám Állam inspirálta a terrortámadás előkészítésében, londoni embereket – rendőröket és katonákat is beleértve – akart volna megtámadni.

Syed a tárgyalás során kifejtette, hogy az Iszlám Állam lefejezős videóit rendszeresen osztotta. 2014 januárjában megállították, mielőtt elutazott volna Szíriába, hogy a terrorszervezethez csatlakozzon.

Két társa, a 19 éves Yousaf Shah Syed és a 27 éves Haseeb Hamayoon tagadta, hogy részt akartak volna venni a merényletben, esetükben még nem született ítélet.