Elítélték a bunkerbe egy nőt bezáró svéd orvost

Forrás: Svéd rendőrségi forrás / Independent

-

Majdnem egy hétig tartotta a megerőszakolt nőt a hangszigetelt bunkerben. Most tíz évet kapott.


A stockholmi bíróság kedd reggel 10 év szabadságvesztésre ítélte emberrablás miatt azt a a 38 éves svéd orvost, Martin Trenneborg, ugyanakkor nemi erőszak vádjában felmentették – írta a Local svéd kiadása. Emellett 6 millió forint (180 ezer svéd korona) kártérítést kell fizetnie a nőnek.


Utalva az osztrák rémre, a sajtóban „svéd Fritzl”-nek nevezett férfit azzal vádolták, hogy Rohypnolba mártott eperrel elkábította áldozatát, majd egy hamis rendszámú autóval, maszkkal a fején a házához szállította. A nőt ezután egy kívülről kerti fészernek tűnő épületbe zárta, amelynek volt egy hangszigetelt pincerésze. A bíróság szerint a férfi arra akarta kényszeríteni a nőt, hogy tegyen úgy mintha a barátnője és a jövőbeli szexpartnere lenne.

A bíróság ugyanakkor azt nem találta bizonyítottnak, hogy mikor elkábította a nőt, akkor meg is erőszakolta volna. A férfi egyébként azt tervezte, hogy évekre elzárja a nőt és a szexrabszolgája lesz.

Trenneborg ügyvédje a lapnak úgy nyilatkozott, hogy sose látott még magát ennyire utáló embert, ilyen komoly depressziós tünetekkel. „Ez nem mentség”, mondta az ügyvéd, „de egy lehetséges magyarázat a történtekre”.