Elindultak a hozzátartozók a Germanwings-baleset helyszínére

Fotó: Getty Images / Sascha Steinbach

-

Délelőtt felszállt a barcelonai El Prat repülőtérről a Lufthansa légitársaság különjárata, amely a keddi szerencsétlenség spanyol áldozatainak hozzátartozóit viszi a baleset helyszínére - közölte csütörtökön a spanyol közszolgálati televízió.


A különjáraton 64-en utaznak, pszichológusok és orvosok kísérik őket. A csatorna információi szerint a különjárat este vissza is tér az utasokkal Barcelonába.


A hozzátartozók egy kisebb, 14-fős csoportja már szerda este elindult a repülőtér közelében található Castelldefels egyik hoteljéből, ahol az elmúlt napokban elszállásolták őket. Ezek a családtagok nem vállalták, hogy a történtek után repülőre ülnek, ezért busszal utaznak, szintén orvosok és pszichológusok kíséretében.

Az Alpok déli részén fekvő Seyne-les-Alpes település található legközelebb a tragédia helyszínéhez. A spanyol 3-as televíziócsatorna információi szerint helység könyvtárában és a sportcsarnokban több száz férőhelyes szállást alakítottak ki a hozzátartozóknak.

A szomszédos Digne les Bains település lakói saját házaikat ajánlották fel szállásként az áldozatok családtagjainak, amíg a kutatás tart - írta az El País című spanyol napilap.