Elindult a vájtfülűeknek szóló Spotify

Forrás: Chung Ho Leung / Flickr CC-BY

-

Új streaming zeneszolgáltató indította el magyarországi szolgáltatását. A Tidal veszteségmentes, hifi minőségű zenét ígér azoknak, akik havi háromezer forintért előfizetnek rá.


A zenerajongók Spotify-gyilkosa akar lenni a norvég Tidal. Zenéit veszteségmentes tömörítésben teszi elérhetővé, HD-felbontású videoklipeket kínál, emellett pedig cikkek, válogatások és interjúk is vannak az oldalon. Kicsit olyan, mintha egy zenelejátszóba beleépítettek volna egy újságot is. Innen nézve annyira nem is drága a háromezer forintos havi előfizetési díj.


A Tidal egyelőre nem a kapkodó idegbetegek zeneoldala: a számok lassabban indulnak el, a keresések tovább tartanak, mint a versenytársaknál. Ha az ember berak egy lemezt, akkor nem nagyon van kedve átváltani egy másikra, mert az pár másodperc csenddel járnak.A Tidal kínálatában jelenleg 25 millió dal érhető el. A Spotify szerint az ő kínálatukban több mint harmincmillió szám szerepel, hasonló számot ígér a Google Play Music nevű szolgáltatása is. Utóbbi még annyit ad hozzá, hogy az előfizetők saját zenéiket is feltölthetik, így foltozva be a streaming szolgáltató kínálatában meglévő hiányokat.


A szolgáltatáshoz készült mobilos (Android és iOS) alkalmazás, számítógépre telepíthető kliens és egy böngészőben futó lejátszó is. Ráadásul a nagy hifigyártók okosabb eszközeivel is kompatibilis a szolgáltatás.