Elindult a Quaestor felszámolása

-

Rocskai János könyvvizsgáló visszavonta korábbi nyilatkozatát, amely arról szólt, hogy a Quaestor 2013-as üzleti jelentése összhangban van 2013-as pénzügyi beszámolójának adataival, azaz hogy igaz volt.


A Fővárosi Törvényszék cégbírósága április 22-én elrendelte a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. felszámolását, írja a Magyar Nemzet.

A végzéssel egy lépéssel közelebb kerülnek a kötvényesek a kárpótláshoz, ugyanis a cég felszámolását követően jöhet szóba a kártalanítás.A lap azt is írja, hogy a befektetési társaság könyveit évek óta hitelesítő könyvvizsgáló, Rocskai János a Pénzmentő Kft. vezetőjeként visszamenőleges hatállyal lemondott tisztségéről. A bíróságra április 8-án beérkezett nyilatkozata szerint a lemondása 2014. május 8-ra visszamenőleges hatályú, és - mint írta - egyúttal visszavonta ezen a napon tett nyilatkozatát is. Május 8-án Rocskai János a Pénzmentő képviseletében aláírt ugyanis egy olyan dokumentumot, amely szerint a Quaestor 2013. évi üzleti jelentése összhangban van a társaság 2013-as pénzügyi beszámolójának adataival.