Elindult a 888.hu

-

888.hu = erő.


A lap nevének az ötlete magától a főszerkesztőtől, G. Fodor Gábortól származik, akinek a blogja kiemelt felületet kapott az új hírportálon. A vezércikk szerint a 888.hu = erő. A 888.hu grafikusa a pink különböző árnyalatait részesíti előnyben az oldalon. A főszerkesztő szabad kezet kapott a szerkesztőség összeállításában. Az impresszumban csak férfiak szerepelnek.

Az oldalt működtető Modern Media Group Zrt. vezérigazgatója, Keresztesi Péter az MTI-nek azt mondta: „Már az oldal külső megjelenését tekintve is szembetűnő a frissessége, nemigen találni párhuzamosságokat más hazai portálokkal”. Szintén az MTI híréből tudjuk meg, hogy hangneme sok esetben inkább áll közel egyfajta frivol, underground-vonulathoz, mint a Magyarországon megszokott hírportálok stílusához. Keresztesi Péter szerint az oldalnak „a 40-, vagyis inkább a fiatalabb, az újdonságokra legnyitottabb korosztály lesz a célközönsége”. De örömmel fogadják a 40 éven felüli látogatókat is.

Keresztesi Péter jelezte: a Lokál című ingyenes hetilap és a 888.hu mellett számos projekt intenzív előkészítése zajlik, de ezekről még nem kívánt részleteket elárulni az MTI-nek.

A Modern Media Group Zrt.-t Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadója és Győri Tibor, a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős korábbi vezetője közösen hozta létre. A cég állítólag az új jobboldali sajtóbirodalom központja lesz. Az új médiabirodalom alapítása azért merült fel a Fideszben, mert Orbán Viktor és Simicska Lajos elhidegült egymástól. Utóbbi érdekeltségébe tartozik a Magyar Nemzet és a Hír TV.