Elhúzódhat a nyíregyházi lövöldöző kiadatása

Fotó: olvasói fotó

-

Fellebbezett a gyanúsított orvos.


A nyíregyházi gyilkossággal gyanúsított orvos mellé kirendelt ügyvéd azt mondta: hétfőn iktatta a kiadatási határozat elleni fellebbezést. Szerinte az ügy azután kerül a legfelsőbb bíróságra, hogy csütörtökön lejár a fellebbezési határidő – írja a Maszol. „A dosszié várhatóan jövő héten jut el Bukarestbe, és megjósolhatatlan, hogy mikorra tűzik ki az első tárgyalás időpontját” – mondta az ügyvéd. A fellebbezés miatt elhúzódhat az orvos kiadatása.

A kiadatást alapfokon elrendelő Kolozsvári Táblabíróság szóvivője szerint a gyanúsított jelenleg a kolozsvári rendőrség fogdájában van, és várhatóan ott is marad a jogerős ítéletig. Az orvost Magyarországon állítják bíróság elé, de ha szabadságvesztésre ítélik, akkor Romániában fogja letölteni a börtönbüntetését. Ezt a kolozsvári táblabíróság is a kiadás feltételeként szabta meg.

A gyanúsított múlt szerdán lőtt rá egy házaspárra Nyíregyházán. A 40 éves nő meghalt, 46 éves férjét életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A feltételezett elkövetőt a román rendőrök csütörtökön Kolozsváron fogták el, tettét a román hatóságoknak elismerte. Azt kérte azonban, hogy ne adják ki Magyarországnak, mert állítása szerint ott megalázták.